Racefietsen voor beginners en gevorderden

Racefietsen is hot. De sport is steeds meer in opkomst. Bij racefietsen draait het voor een groot deel om de looks; de fiets moet er goed uitzien, glad en afgewerkt. Maar zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom zijn er ook van de racefiets diverse modellen beschikbaar die passen bij de beginnende of de gevorderde racefietser.

Schakelmateriaal, frame en remmen

Een racefiets voor een beginner beschikt over standaard schakelmateriaal. De frames zijn vaak gemaakt van aluminium, omdat dit prijstechnisch voordelig materiaal is. Racefietsen voor gevorderden hebben vaak een frame van karbon, net als de wielen. Bovendien zijn deze racefietsen voorzien van een elektronisch systeem. Tot slot beschikt de racefiets over schijfremmen. Schijfremmen zijn in opkomst, omdat u met deze remmen beter kunt doseren en ze bovendien beter de warmte afvoeren. Dit vergroot de duurzaamheid.

Stel zelf uw ideale racefiets samen

Zoals u ziet, zijn de mogelijkheden voor een racefiets zeer divers. Bij Frank’s Fietsenwinkel kunnen we voor iedereen een ideale fiets samenstellen. We kunnen functies, onderdelen en accessoires van verschillende fietsen op één racefiets combineren om voor u de perfecte fiets te creëren.

Kom bij ons langs om uw racefiets uit te zoeken

Wilt u meer weten over racefietsen of bent u benieuwd welke type racefiets bij u past? Kom dan eens langs in onze winkel of neem contact op via 0317-312426. We voorzien u graag van de benodigde informatie, zodat u binnenkort de weg op kunt met uw gloednieuwe racefiets.